0475 575453
SOLAR FAMILY CLUB

  

 

 
Ben je nog in de orienteringsfase?
Beslissing over 2 weken,
1 maand, 6 maanden?
Ons advies

Solar Family Club
Meld je gratis aan
Bouw, met onze hulp, tijdig aan je kennis van producten, systemen en beste investering voor je geld
voordat je een koopbeslissing maakt

Investeren in zonnepanelen is een lange termijn keuze.
Het maakt niet uit in welke maand je begint - hoe eerder hoe beter

Via onze webshop zijn systemen gemakkelijk samen te stellen
 


zonne-energie van januari t/m einde jaar


 


Pannen Dak

Plat Dak

Tuin etc.

Plug&Play-1

Plug&Play-2

Plug&play-3
 

De Zon Onder Handbereik Voor Iedere Doe Het Zelver

Kleine gids voor zelf zonnepanelen plaatsen op elk plat of hellend dak
De zon, een onuitputtelijke bron van energie, schijnt genereus op ons neer, en steeds meer mensen grijpen de kans om die overvloedige stralen om te zetten in schone, hernieuwbare elektriciteit.

Overweeg je om zelf zonnepanelen op een plat of hellend dak te installeren dan ben je niet alleen bezig met het creëren van een duurzamere levensstijl, maar ook met het besparen op je energierekening op de lange termijn.
In deze mini handleiding verkennen we de stappen om dit ambitieuze project aan te pakken, ondersteund met statistieken en gegevens uit betrouwbare bronnen.

Waarom zonnepanelen op een hellend en op een plat dak?
Laten we eens kijken waarom zonnepanelen op een hellend dak, maar ook op een plat dak een aantrekkelijke keuze zijn. Een plat dak biedt een grotere flexibiliteit bij het positioneren van de zonnepanelen, wat resulteert in een efficiënter gebruik van het beschikbare oppervlak. Een plat dak is makkelijker, omdat je meestal geen steiger of andere hulpmiddelen nodig hebt om veilig te werken.

Liever een offerte op maat?
Klik op nevenstaand blok 


Stap 1: evaluatie van de dakconditie
Voor je begint met de installatie, is het cruciaal om de conditie van je platte of hellend dak te evalueren. Zorg ervoor dat de ondergrond niet verzwakt en voldoende stevig is om de extra last van zonnepanelen te kunnen dragen. Vraag zo nodig hulp van een professional.

Stap 2: berekening van de benodigde capaciteit
Het bepalen van de capaciteit van je zonnesysteem is van vitaal belang. Het is noodzakelijk om rekening te houden met factoren zoals energieverbruik, de beschikbare zonuren op jouw locatie en de efficiency van de geselecteerde zonnepanelen. Dit is de basis voor het ontwerp van je installatie.

Stap 3: selectie van zonnepanelen en overige materialen
Een succesvolle installatie begint met de keuze van hoogwaardige materialen en zonnepanelen. Monokristallijne zonnepanelen verdienen de voorkeur vanwege hogere efficiency en duurzaamheid.

Stap 4: installatieproces en veiligheid
Het daadwerkelijke installatieproces moet zorgvuldig worden uitgevoerd volgens de veiligheidsrichtlijnen. Het is van essentieel belang om veiligheidsmaatregelen te volgen om ongelukken te voorkomen tijdens de installatie. Denk hierbij aan valbeveiligingssystemen en het vermijden van elektrische gevaren.

Conclusie: een stap in de richting van duurzaamheid
Zelf zonnepanelen plaatsen op een hellend of plat dak is een waardevolle investering in een groenere toekomst. Door de stappen te volgen en gebruik te maken van beschikbare gegevens en handleidingen kun je niet alleen de energie efficiency van je huis verbeteren, maar ook bijdragen aan de wereldwijde inspanningen om de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen te verminderen. Begin aan de reis naar duurzaamheid en laat de zon je gids zijn.
     

WEBSHOP

- Losse panelen
- Losse omvomers
- Dak Design

INFORMATIE

- Over ons
- Algemene voorwaarden
KENNISCENTRUM

- Handboek Zonnepanelen
CONTACT

- Romar Products
- 6045JC ROERMOND
- Email info@romarpro.nl
Copyright © Romar Products 2023